Publicerat 18 maj, 2021

Svenska bostadsköp i Spanien minskade något under första kvartalet – Fastighetsbyrån

Den spanska bostadsmarknaden såg både högre priser och fler transaktioner under första kvartalet, men antalet svenska köp minskade något. Det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Antalet svenska köp uppgick till 584 stycken, vilket är en minskning med 4,6 procent. Inräknat för samtliga icke-spanjorer var antalet köp 1,1 procent färre och ligger nu under 10 procent för första gången på många år.

”Den tydliga ökningen av antalet bostadsaffärer befäster återhämtningen på bostadsmarknaden som helhet. Pandemin fortsätter dock att påverka köp från icke spanjorer något och andelen utländska köp har nu smugit sig under 10 procent vilket är ovanligt. Vi känner dock att antalet visningar för svenskar ökar stadigt nu, på plats men även våra digitala live-visningar. Och fler och fler köper på distans. Det känns som att många förbereder sig för ett liv efter pandemin nu”, säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån Utland.

Det totala antalet bostadstransaktioner uppgick till 129 228 under första kvartalet, upp 13,6 procent från föregående kvartal och 1,5 procent från samma period i fjol. Priserna steg med 2,1 procent under första kvartalet och 1,9 procent på årsbasis. Siffrorna är hämtade från den spanska inskrivningsmyndigheten.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]