[ Annons ]

Katscha i Norrköping fick ta emot pris för bästa fastighetsprojekt i Mipim. Foto: Norrköpings kommun.
Publicerat 18 mars, 2016

Svensk vinst i Mipim Awards

Under torsdagkvällen hölls prisutdelningsceremonin i Mipim Awards 2016. Den spektakulära byggnaden Katscha i Norrköping kammade hem pris som årets bästa fastighetsprojekt.

Katscha är resultatet av en markanvisningstävling som Norrköpings kommun arrangerade 2011. Arkitekterna är Ingrid Reppen och Kai Wartiainen och developer är Robert Ivarsson, Ivarsson byggnads AB.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt roligt att Katscha i Norrköping får det här priset och jag riktar ett stort grattis till alla involverade i projektet. Det är extra kul att det både är mässdeltagare och jury som har utsett vinnaren, säger Kikki Liljeblad, stadsplaneringsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

I Katscha har man skapat ett bostadshus som på ett lekfullt sätt hanterat balansen mellan respekt och fantasi. Fantasi i sin expressiva utformning och innovativa gestaltning – respekt i sitt förhållningssätt till Industrilandskapets skala och formspråk.

katscha1

Fakta om byggnaden

Katscha är en fastighet som tar tillvara vattnets rörelsemönster och speglingar. Fastighetens form och placering återställer den 400 år gamla ursprungliga strukturen i Industrilandskapet. Genom variationer i höjd och veckningar i fasaden får varje bostad en spännande och unik planlösning.

Developer: Robert Ivarsson, Ivarsson byggnads ab.

Arkitekter: Ingrid Reppen och Kai Wartiainen, arkitektur+ development ab

Markanvsningstävling: 2011

Första hinktaget: 15 mars 2014

Inflyttning: Höst och vinter 2015

Yta: 3375 kvadratmeter

Mark: cairka 2000 kvadratmeter varav ¾ ligger i Motala Ström

Antal lägenheter: 30 lägenheter, 1 restaurang och 1 relax med bastu

Storlek på lägenheter: 47,5 kvm – 175 kvm

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]