[ Annons ]

Har köpt totalt 55 000 kvadratmeter handelsfastigheter de senaste två månaderna.
Publicerat 27 juni, 2011

Sveafastigheter storsatsar i Finland

Har köpt totalt 55 000 kvadratmeter handelsfastigheter de senaste två månaderna.

Stockholmsbaserade Sveafastigheter har de senaste två månaderna shoppat loss rejält i Finland. Under maj och juni har bolaget, tillsammans med sin lokala partner Mattila & Saxen Property Partners, spenderat sammanlagt nära 440 miljoner kronor på tio handelsfastigheter.

[ Annons ]

Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 55 000 kvadratmeter. Fastigheterna har förvärvats från olika ägare i fem separata transaktioner och är belägna i handelsområden i åtta olika städer; Borgå, Heinola, Joensuu, Pargas, Rovaniemi, Tavastehus, Vanda och Vasa.

– Tillsammans med vår partner Mattila & Saxen har vi lyckats skapa en väl diversifierad portfölj med ett starkt kassaflöde. Att finansiera enskilda förvärv av denna typs fastigheter i rådande marknad är utmanande, men genom att samla ihop en diversifierad portfölj av fastigheter och genomföra förvärven parallellt har vi lyckats garantera goda finansieringsvillkor av Nordea. Vi analyserar ständigt nya investeringsobjekt med målsättningen att ytterligare utöka denna portfölj, säger Jonas Ahlblad, director på Sveafastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]