BIld: Kirsch och Dereka arkitekter.
Publicerat 8 oktober, 2019

Sveafastigheter bygger hållbart i Uppsala

Sveafastigheter har köpt tomtmark i Rosendals etapp 2 av Uppsala kommun. Det blir bolagets första projekt i Rosendal och totalt rör det sig om 58 lägenheter till lägre priser.

Projektet är döpt till Svanen och är skapat som ett komplement till de lite dyrare delarna av Rosendals bostadsbestånd, och just prisrimliga bostäder var villkorat i markanvisningen.

[ Annons ]

– Uppsala behöver fler bostäder som fler har råd att bo i. Därför är jag glad över att vi nu kommer att få över 50 nya hyresrätter till rimligare hyror på plats i Rosendal, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet i Uppsala kommun.

Samtliga projekt i Rosendal har högt ställda villkor på hållbarhet i energiförbrukning. Svanen certifieras som miljöbyggnad silver enligt Miljöbyggnad 3.0 och får en kombination av 132 kvm solceller och bergvärme som säkerställer en energianvändning på under 44,8 kWh/kvm. På gården byggs växthus och en gemensam takterrass med odlingskärl förlänger gården.

Projektet innehåller förutom bostäder även en lokal på 80 kvm för en mindre verksamhet. Byggstarten är planerad till den 21 oktober.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]