[ Annons ]

Susann bard har utsetts till tillförordnad generaldirektör för Boverket. Foto: Franz Feldmanis /Boverket.
Publicerat 23 februari, 2017

Susann Bard blir tf generaldirektör på Boverket

Regeringen har utsett Susann Bard till tillförordnad generaldirektör för Boverket. Susann Bard kommer tillfälligt ersätta Janna Valik vars förordnande som generaldirektör löper ut den sista februari.

Susanne Bard har innan rollen som stabschef på Boverket arbetat som handläggare och enhetschef på Statens bostadskreditnämnd innan myndigheten 2012 uppgick i Boverket. Nu får hon tillsvidare rollen som generaldirektör efter Janna Valik.

[ Annons ]

– Jag vill tacka Janna Valik för hennes mångåriga arbete med att leda och utveckla Boverket till en kunskapsmyndighet inom samhällsplanering, boende och byggande. Bostadsfrågan är en av regeringens prioriterade områden och det är viktigt att inte tappa tempo. Jag är därför glad för att Susann Bard, som är stabschef på Boverket, tar på sig uppgiften att leda Boverket fram till dess att rekryteringen av en ny generaldirektör är klar, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Regeringen har tidigare i år även gett Susann Bard uppgiften att som särskild utredare undersöka bättre förutsättningar för långsiktig finansiering av ny- och ombyggnad av bostäder samt hyres- och studentbostäder. Läs mer om uppdraget här.

Läs även: Fastighetstidningens helgintervju med Susann Bard.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]