[ Annons ]

Foto: Shutterstock
Publicerat 21 december, 2017

Sundsvall vill bli Årets stadskärna

Sundsvall siktar på att få utmärkelsen Årets stadskärna 2021. För att nå målet har ett nytt bolag bildats, med fokus på stadsutveckling.

Bakom initiativet återfinns Fastighetsägarna Sundsvall och På stan, en sammanslutning av lokala näringsidkare. På agendan står ökad samverkan mellan affärsidkare, restaurang och hotellnäring, fastighetsägare och andra aktörer, skriver Sundsvalls Tidning.

[ Annons ]

Lyckas man nå målet Årets stadskärna 2021 kommer det lägligt. Staden firar nämligen 400 år under samma år.

– Att få alla goda krafter att samverka för att göra vår stad till ett lockande och inbjudande resmål men också en attraktiv stad att bo i är den stora utmaningen, säger Hans Selling, styrelseordförande i det nya bolaget.

Vd för det nya bolaget blir Jonas Albecker. Han tillträder post senast den första februari.

– Med mina erfarenheter inom både restaurang och hotellnäring och också tidigare anställd som näringslivsutvecklare i Sundsvall blir det mitt stora och lustfyllda jobb att försöka få alla att kliva på det här tåget och sedan dra åt samma håll. Sundsvall har så mycket att erbjuda och det känns som en gåva att få vara med och göra verkstad av den här resan tillsammans, säger Jonas Albecker.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]