[ Annons ]

Jonas Nygren.
Publicerat 17 november, 2015

Sundbybergs starke man lämnar sin post

Sundbybergs kommunstyrelseordförande Jonas Nygren (S) lämnar sin post. I en kommentar uttrycker han stolthet över stadens utveckling under hans tid vid makten, inte minst när det kommer till utvecklingen på byggfronten.

En blågrön koalition kommer att ta över makten i kommunhuset efter att kommunstyrelsens ordförande Jonas Nygren (S) på egen begäran lämnade in sin avskedsansökan i förra veckan.

[ Annons ]

Jonas Nygren.
Jonas Nygren.

”Jag lämnar efter 5,5 framgångsrika, spännande, men samtidigt, får erkännas, tuffa år. Det är med blandade känslor jag gör detta”, skriver Jonas Nygren på sin blogg och fortsätter;

”Samtidigt kan jag se tillbaka på en fantastisk utveckling i vår stad. Det är ingen slump att såväl Swedbanks huvudkontor som mindre företag flyttat hit de senaste åren.”

Sundbybergs stad står inför stora utmaningar på stadsbyggnadsfronten. Befolkningstillväxten är hög och stora infrastruktursatsningar är i rullning, bland annat nergrävningen av spårtrafiken som idag löper tvärs genom centrala Sundbyberg. Beslutet kom till efter flera års förhandlingar mellan kommunen och regeringen. Därtill växer den nya stadsdelen Ursvik fram och utvecklingsprojekt pågår i Hallonbergen, Ör och Rissne.

Nu blir det alltså upp till ett nytt styre att fortsätta driva stadsbyggnaden framåt i staden som väntas ha 17 000 nya invånare om tio år.

”Jag önskar den tillträdande koalitionen lycka till i arbetet och hoppas att de kan förvalta Sundbybergs positiva utveckling på ett bra sätt”, avslutar Jonas Nygren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]