[ Annons ]

Stureplansgruppen har tecknat avtal om 5 500 kvadratmeter i två av SEB Trygg Livs fastigheter i Stockholm. Avsikten är att skapa ett nytt hotell med tillhörande bar och restaurang.
Publicerat 25 maj, 2015

Stureplansgruppen startar nytt hotell i Stockholm

Stureplansgruppen har tecknat avtal om 5 500 kvadratmeter i två av SEB Trygg Livs fastigheter i Stockholm. Avsikten är att skapa ett nytt hotell med tillhörande bar och restaurang.

Bank Hotel blir namnet på det nya hotell med tillhörande bar och restaurang som Stureplansgruppen avser att skapa, bland annat i de stora kontorsytor som blivit vakanta efter advokatbyrån Setterwalls i Stockholm. Bolaget har nu tecknat ett hyresavtal som omfattar 5 500 kvadratmeter i SEB Trygg Livs fastigheter Näckström 24 och 25 på Arsenalsgatan 6 i Stockholm.

[ Annons ]

– På Arsenalsgatan 6 skapar vi Stockholms främsta boutiquehotell med en tydlig inriktning mot en medveten målgrupp. Fastigheten är med sin utformning och läge idealisk för det internationella koncept vi tagit fram. Med stora publika ytor i såväl gatuplan som på taket blir Bank Hotel ett nav i Blasieholmens utveckling, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.

Aberdeen genomförde under slutet av förra året en hotellupphandling i syfte att kontraktera en hotellaktör som kan bidra med unika kvaliteter till fastigheten. Efter urvalsprocessen föll valet på Stureplansgruppens koncept Bank Hotel.

– Det finns en mättnad på kedjehotell i innerstaden. För att göra Stockholm än mer attraktiv mot besöksnäringen behövs starka, unika hotellkoncept, fortsätter Stureplansgruppens VD Vimal Kovac.

Hos SEB Trygg liv är tillgångsförvaltaren Lars Kinneholm mycket nöjd med att få ett hotell som hyresgäst.

– Vi är övertygade om att detta boutique-hotell blir ett uppskattat nytt inslag i stadsbilden vilket ytterligare kommer att lyfta Blasieholmen, som är ett av våra strategiska områden. I linje med vår plan för portföljen har vi nu två större hotellprojekt med olika koncept igång, ett i Göteborg och nu ett i Stockholm, säger Lars Kinneholm, tillgångsförvaltare på SEB Trygg Liv.

Bank Hotel beräknas öppna i sina nya lokaler under 2017.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]