[ Annons ]

Foto: ByggVesta
Publicerat 9 februari, 2022

Studentbostadspriset 2021 gick till ByggVesta

ByggVesta med projektet Colonia II i Linköping vann Studentbostadspriset 2021. Fem projekt var nominerade till priset, som delades ut för första gången.

Priset är instiftat av branschorganisationen Studentbostadsföretagen och avser ny- och ombyggnation som färdigställts under 2021. Kriterierna för priset har fokus på innovation, hållbarhet och utformning som möter kundgruppens behov och stärker högre utbildning.

De vinnande studentbostäderna erbjuder de boende studenterna en flexibel livsmiljö som främjar både studier och umgänge. Låg energiförbrukning och flera delningsfunktioner sätter en ekologiskt hållbar prägel.

[ Annons ]

Collonia II omfattar 374 lägenheter och totalt sju nya huskroppar, med boendemöjligheter för över 1 200 studenter på området. Förutom lägenheterna innehåller projektet även två nya torgytor, lounger, restauranger, gym och butik.

– Vi är oerhört stolta och glada över Studentbostadspriset. Vårt flaggskeppsprojekt Colonia II på Campus Valla är resultatet av kreativt nytänkande och vårt långsiktiga ägarperspektiv. Genom samarbete mellan hela teamet på ByggVesta, studenterna och våra samarbetspartners har vi tillsammans skapat det moderna campusboendet. Colonia är helt klart ett av de studentområden vi är mest stolta över, där social samvaro, trygghet och en hållbar livsstil står i fokus, kommenterar Marit Appelgren, VD ByggVesta Förvaltning.

Juryns motivering:
ByggVesta har med sitt projekt Colonia II skapat studentbostäder i varierande storlek och utformning med stor flexibilitet för både studier, socialt umgänge och aktivitet i och omkring hemmet. Studenternas behov har väl beaktats och resultatet är gemensamma och privata ytor, både inomhus och utomhus, som möter studenternas behov och utmaningar. Projektets hållbarhetstänk kan ses i allt från låg energiförbrukning till delningsfunktioner och tydliga mötesplatser.

Allt detta finns i en universitetsnära upplevelse där ett redan befintligt studentbostadsområde fått ny vitalitet genom fler grannar, nya gemensamma ytor och ökade servicemöjligheter. Studenterna har varit med från idé till att vara en del av förvaltningen som värnar den sociala aspekten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]