Publicerat 15 april, 2021

Studentbostäder köper fastighet i Stockholm

Fastighetsbolaget Studentbostäder ingår avtal om att förvärva bolaget Estea Delfinen PropCo innehållandes tomträtten till fastigheten Akka 10 från Estea.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheten är belägen i Bromma nära Alviks tunnelbanestation. Fastigheten har ursprungligen nyttjats för studentboende men drivs idag som long-stay hotell och är fullt uthyrd till Forenom Group. Fastigheten har en total uthyrningsbar area om cirka 7 000 kvm och består idag av 182 mindre lägenheter med eget badrum samt kök eller kokvrå. I fastigheten finns gemensamma ytor där de boende kan umgås eller studera, ett gym samt en restaurang. Fastigheten har idag ett hyresvärde om cirka 15 miljoner kronor.

Förvärvet finansieras genom bankfinansiering och en riktad nyemission av aktier i SBS till säljaren Estea.

Den preliminära köpeskillingen inklusive lösen av koncernskuld uppgår till totalt cirka 93,9 miljoner kronor, varav cirka 8,9 miljoner kronor erläggs kontant och 85 miljoner kronor erläggs genom en emission av nya aktier i SBS.

Aktierna ska emitteras till en teckningskurs motsvarande SBS volymviktade genomsnittskurs på Nasdaq First North Premier under de 20 dagar som närmast föregår tillträdesdagen som preliminärt är beräknad till 1 juni.

Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]