[ Annons ]

20 år sedan sist men nu går Fastighetsanställdas förbund ut i strejk. Efter att förhandlingarna med Pacta brutit samman gick ett femtiotal medlemmar ut i strejk på tisdagsmorgonen.
Publicerat 28 maj, 2013

Strejk drabbar fem bostadbolag

20 år sedan sist men nu går Fastighetsanställdas förbund ut i strejk. Efter att förhandlingarna med Pacta brutit samman gick ett femtiotal medlemmar ut i strejk på tisdagsmorgonen.

Det är nästan tjugo år sedan Fastighetsanställdas förbund var i strejk, men efter att förhandlingar med arbetsgivarorganisationen Pacta brutit samman togs ett femtiotal medlemmar ut i konflikt på tisdagsmorgonen. Förra gången, då i konflikt med Fastigo, pågick strejken i tre veckor och Hans Öhlund, ordförande i Fastighetsanställdas förbund, tror att den kan bli långvarig även denna gång.

[ Annons ]

– I den här branschen får en konflikt inte effekt på minuten, säger Öhlund.

Strejken och blockaden omfattar Vätterhem i Jönköping, AB bostäder i Borås, Karlstads Bostads AB, Telgebostäder i Södertälje och Salabostäder AB. Dessutom stoppas övertid och nyanställningar inom hela avtalsområdet.

Parterna är inte överens om löner och arbetsvillkor för de kommande tre åren.
– Vi har skrivit nya kollektivavtal med KFO, Almega och Fastigo men Pacta har inte gått med på samma villkor. Det är omöjligt för oss att godta och det skulle dessutom leda till ojämlik konkurrens för arbetsgivarorganisationerna. Medlemmar i Fastigo skulle gå över till Pacta för att få lägre kostnader. Avtalen måste vara konkurrensneutrala, menar Hans Öhlund.

På Pacta är man förvånad över Fastighetsanställdas förbunds agerande.
– Vi tycker förstås det är olyckligt att en konflikt har brutit ut. Vi har varit och är redo att förhandla men tyvärr upplever vi inte samma vilja från vår motpart. Konflikten som bryter ut berör ca 200 medarbetare och vi hoppas förstås att tredje man drabbas så lite som möjligt, säger Klas Bergström, vd för Pacta.

I avtalet som Fastighets redan tecknat är löneökningen 1700 kronor per anställd under en treårsperiod, även till de med lägst lön. Det generella lönepåslaget är 50 procent om inte lokala parterna kommer överens om annat. OB-ersättning räknas upp med 6,8 procent.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]