Kraftiga hyreshöjningar i Stockholms innerstad ger pengar till bostadsbidrag
Publicerat 4 november, 2015

Strandade hyresförhandlingar i Stockholm

Förhandlingen om ramarna för 2016 års hyreshöjningar har strandat mellan Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Fastighetsägarna Stockholm presenterade den 2 september 2015 sitt yrkande inför förhandlingen om de privat ägda fastigheterna i regionen. Yrkandet innebar en hyreshöjning om i snitt 2,3 procent per den 1 januari 2016 med differentiering utifrån geografiskt läge.

[ Annons ]

Efter cirka två månaders förhandling har Hyresgästföreningen Region Stockholm ännu inte kommit med något konkret bud, och därför konstaterar Fastighetsägarna Stockholm att det saknas förutsättningar för att komma överens om en gemensam rekommendation om 2016 års hyreshöjningar i Stockholms stad.

”För oss är det viktigt att de fastighetsvisa förhandlingarna fortsätter med målet att de kan slutföras i god tid innan årsskiftet för att undvika retroaktiva hyreshöjningar”, skriver organisationen i ett uttalande.

Om ett ramavtal saknas måste förhandlingarna per enskild fastighet göras utan några yttre överenskommelser finns att ta hänsyn till.

Fastighetsägarna Stockholm rekommenderar nu sina medlemmar som omfattas av förhandlingarna att lämna sina enskilda yrkanden senast den 1 januari, och att dessa då motsvarar det slutbud som presenterats i ramavtalsförhandlingen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]