Jonas Björkman, medgrundare och VD för Tessin.
Publicerat 14 februari, 2020

Bra återbetalning för Tessins investerare

Tessin, som crowdfundar kapital för fastighetsprojekt, har återbetalat över en miljard kronor till sina medlemmar. Men bolaget betonar också risken i investeringsformen och lanserar därför nya finansieringskällor i form av fonder.

De som investerat i fastighetsprojekt via Tessin har haft ett gott år. Bolaget meddelar nu att man dels har rest två miljarder i kapital till fastighetsprojekt. Dels har man återbetalat över en miljard kronor till sina medlemmar som finansierat lånen, det innebär en genomsnittlig avkastning om 8,53 procent.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt att kunna bocka av dessa milstolpar. Trots orosmoln kring konjunkturen, avmattning i byggandet tycker jag att utvecklingen visar att vi och våra investerare på plattformen fångat upp ett behov och en möjlighet inom den enormt viktiga bygg- och fastighetssektorn, säger Jonas Björkman, medgrundare och VD för Tessin.

Men han konstaterar att investeringar i enstaka fastighetsprojekt är förknippat med viss risk. Som ett tryggare alternativ för investerare med intresse för fastigheter som vill sprida sin risk lanserar Tessin tillsammans med Alfakraft Fonder en räntefond som ska investera brett i hela plattformens tillgångsutbud. Det kommer också att finnas ett portföljalternativ som utgörs av en bestämd samling fastigheter med lån som löper under en bestämd tidsperiod.

– Med alla tillgångsslag, exempelvis aktier, ligger det i investerarens intresse att sprida sin risk. Vi har alltid välkomnat investerare att sprida sin risk genom att investera i flertalet projekt, men med en minimiinvestering som är 50 000 kronor kan tröskeln för god riskspridning snabbt bli för hög för gemene man. Därför har vi lanserat två alternativ där man, med samma inträdessumma, kan investera i flertalet projekt och därmed uppnå en vettig riskspridning säger Jonas Björkman i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]