[ Annons ]

Foto: Jernhusen
Publicerat 27 mars, 2019

Stort intresse för Foajén

Inflyttning till Jernhusens Foajén är planerad till årsskiftet 2019/2020, men kontorshuset är redan uthyrt till 85 procent. Nu börjar även butiksutrymmena fyllas.

I Foajén finns 1 100 kvadratmeter för handel och service, och närheten till stationen och det växande Nyhamnen intresserar butiksägare och krögare.

[ Annons ]

– Det är en spännande utveckling vi ser i området. Många ser de konkurrenskraftiga fördelar som läget vid stationen innebär, säger Sara MacDonald, chef region syd på Jernhusen.

De senaste tillskotten i de publika ytorna i bottenvåningen är restaurangen Le Croissant och butiken House of Palladium.

– i har sedan tidigare två Le Croissant-enheter i Malmö och har länge letat efter ytterligare en. Önskemålet har varit att hitta något nära Centralstationen då vi tror att det skulle vara rätt läge geografiskt. När detta projekt presenterades för oss fattade vi snabbt tycke för det, speciellt med tanke på hur vi kan integrera Le Croissant med själva Foajén och göra det till en naturlig samlingsplats för både hyresgäster och andra besökare, säger David Mirzajani, vd på Le Croissant.

När Foajén står färdig vid årsskiftet blir den arbetsplats för 700 personer, på åtta våningar, 7 700 kvadratmeter kontorsyta samt 1 100 kvadratmeter för handel och service i gatuplan.

Byggnaden kommer även certifieras enligt Breeam och Well, som fokuserar på människors välbefinnande i arbetslivet.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]