Foto: Järfälla kommun.
Publicerat 26 juni, 2017

Stort intresse för att bli bygglovshandläggare

Järfälla kommuns satsning på yrkeshögskoleutbildningen Bygglovshandläggare har visat sig vara lyckad. Hittills har drygt 130 personer ansökt om de 35 utbildningsplatserna.

Järfälla kommer att bygga cirka 18 000 bostäder i Barkarbystaden och kommunen beräknas växa med drygt 40 000 personer under de närmsta 15 åren. Bygglovshandläggare är ett yrke som det är och kommer att vara en fortsatt stor efterfrågan på framöver. Därför satsar kommunen nu på att erbjuda en yrkesutbildning för att bli bygglovshandläggare.

[ Annons ]

YH-utbildningen är den första i sitt slag i Järfälla och drivs av Yrkesakademin, men ambitionen är att kommunen ska kunna tillhandahålla fler utbildningar framöver.

– YH-utbildningar är ett effektivt sätt att rusta människor för de jobb som efterfrågas på arbetsmarknaden och leder i hög utsträckning till anställning efteråt. Det är därför glädjande att så många har valt att söka vår nya utbildning för bygglovshandläggare, och ett tydligt kvitto på att satsningen behövs. Bygglovshandläggare är dessutom ett bristyrke som Järfälla kommun har ett tydligt behov av de kommande åren, säger kompetensnämndens ordförande Christian Bengtzelius (S).

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]