Bild: Skandia Fastigheter
Publicerat 21 november, 2019

Storsatsning på studentbostäder i Malmö

Malmö får ett rejält tillskott av studentbostäder när det internationella konceptet Basecamp Student etablerar sig i Sverige. De 640 rummen i Skandia Fastigheters stadsdel Masthusen i Malmö ökar stadens studentbostadsbestånd med 30 procent.

Skandia Fastigheter beskriver Masthusen i Västra Hamnen som Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel. Här finns kontor, handel, bostäder och samhällsservice, med fokus på låg miljöbelastning och levande, trygga miljöer. Nu får området alltså ett tillskott i form av studentbostäder, när Basecamp Student ska uppföra ett kvarter om cirka 19 000 kvadratmeter i 6–9 våningar. Det blir runt 640 möblerade rum och gemensamma ytor, med beräknad inflyttning 2022.

[ Annons ]

– BaseCamp Students etablering bidrar stort till vår och stadens gemensamma ambition om att Masthusen ska vara Västra Hamnens multifunktionella nav. Parallellt med detta planerar vi nu för ännu ett kvarter, som bland annat kommer att innehålla ett mobilitetshus och en förskola i fem våningar med 4 000 kvadratmeter grönytor, varav hälften på tak. Vi har också ambitionen att tillgängliggöra taket efter förskolans öppettider så att Malmöborna kan få ta del av den fantastiska miljö vi tillför området, säger Tim Prevolnik, marknadsområdeschef i Malmö på Skandia Fastigheter.

 

Fakta:

Basecamp Student finns idag på sex platser i Danmark, Tyskland och Polen. Konceptet tar studentboende till en ny nivå genom stort fokus på design och service, med planerade aktiviteter, nätverkande, träning, underhållning och mycket mer.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]