[ Annons ]

Foto: Atrium Ljungberg
Publicerat 25 mars, 2021

Storsatsar på vård och hälsa

Nu ställer Mobilia i Malmö om ett helt våningsplan i köpcentret till en satsning på vård- och hälsa.

Det kan se ut som ännu en omställning i pandemins spår. Men att det är en starkt växande trend att satsa på ett utbud av vård och hälsa, och samhällsservice i vidare bemärkelse, i landets köpcentrum har Fastighetstidningen berättat om tidigare.

Nu är det Mobilia i Malmö som gör en storsatsning som är del av c/o Mobilia där 4 500 kvadratmeter handelsyta ska omvandlas till serviceyta. Med en växande befolkning ser fastighetsägaren Atrium Ljungberg ett ökat behov av hälso- och friskvård i Malmö

[ Annons ]

– Malmö växer. Det är framför allt de unga och de allra äldsta som blir allt fler och vi ser att efterfrågan på service ökar. Genom vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia omvandlar vi nu handelsyta till serviceyta. Vårens öppningar med tre starka aktörer inom barn- och mödravård stärker erbjudandet och skapar fler anledningar att besöka Mobilia, säger Anders Murmark, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Malmö.

Mobilia Vårdcentral och Folktandvården öppnade i höstas. Nu stärker Mobilia utbudet ytterligare med  Barnläkargruppen Sparta, BVC Bambino och Barnmorskegruppen

– Satsningen att samla hälsa och sjukvård är väldigt lyckad och rätt i tiden. Mobilias fantastiska läge i Malmö och närhet till Skånes universitetssjukhus är en stor fördel för oss på Barnläkargruppen Sparta då vi samarbetar med flera aktörer i staden. Öppningen innebär att vi får en större och toppmodern lokal men framför allt att vi blir mer tillgängliga för Malmös barnfamiljer, säger Hampus Kiotseridis, läkare och en av grundarna av Barnläkargruppen Sparta.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]