Bild: Prologis
Publicerat 9 januari, 2018

Storex första hyresgäst i Prologis Park Gothenburg II

Prologis logikfastighet DC3 i Göteborghar fått sin första hyresgäst. Det blir logistikföretaget Storex som flyttar in i lokalerna på Prologis Park Gothenburg II.

Logistikfastighet DC3 byggs på spekulation och det första spadtaget tas i mitten av mars 2018. Fastigheten beräknas stå klar i början av 2019 och totalytan ligger på drygt 25 000 kvm. Bredvid Storex finns 14 400 kvm tillgänglig logistikyta som kan rymma en eller flera hyresgäster.

[ Annons ]

– Vi har sett en stabil och stark efterfrågan av logistikfastigheter i Göteborgsregionen. För att möta våra kunders behov väljer vi nu att bygga en ny anläggning i vår logistikpark Prologis Park Gothenburg II. Fasigheten uppfyller allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav. Dessutom är flexibilitet i expansion och närheten till Göteborgs Hamn något som är viktigt för våra kunder vilket vi märker på de förfrågningar som vi får, säger Bram Verhoeven regionchef för Prologis i Benelux & Norden.

Storex kommer främst att använda lokalerna till att lagra varor, som exempelvis skor, reservdelar och markiser.
– Storex växer och i Göteborg har vi nu beslutat att ta steget att flytta från två lagerlokaler till en större lokal där vi kan säkra vår och våra kunders tillväxt. För oss var det viktigt att hitta en ny modern logistikfastighet med bra geografisk placering som innebär effektivare logistikhantering. Vi är nöjda över att Prologis kunde erbjuda oss allt detta och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med vår nya hyresvärd, säger Freddie Gunnarsson, VD på Storex.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]