Petter Stordalen under invigningen av ett av sina många andra projekt, nya takterassen vid Brunkebergstorg i Stockholm. Foto: Susanna Sköld.
Publicerat 2 november, 2017

Stordalen satsar på långtidsboende

Petter Stordalen nystartade bolag Strawberry Living blir majoritetsägare i Företagsbostäder. Så kallade långtidsboenden är ett växande segment i bostadsbristens spår. 

Med ett bestånd på 1400 lägenheter är Företagsbostäder ledande i Sverige när det gäller så kallade långtidsboenden. Affärsidén är alltså att hyra ut möblerade lägenheter till företag vars anställda har behov av tillfälligt boende. Utvecklingen inom denna sektor spås en kraftig fortsatt uppgång. Planerna för Strawberry Living är nu att kraftigt växa på den Nordiska marknaden.

[ Annons ]

– Det här är en marknad som jag tror mycket på. Den kommer öka och det kraftigt och snabbt. Jag vet själv hur svårt det är med boenden till anställda. Bostadsmarknaden är tuff och tillgången till tillgängliga bostäder minimal. Detta samtidigt som företagen växer och människor reser allt mer. Det känns därför väldigt bra att ge sig in på denna marknad och göra vad jag kan för att underlätta för människor och företag, säger Strawberry Livings ägare Petter Stordalen.

Lägenheterna ligger centralt är fullt möblerade och sägs hålla en mycket hög standard.

– Det finns ingen standardgäst och därför måste vi som arbetar med logi kunna erbjuda människor olika typer av boenden beroende på hur situationen ser ut. Longstay-trenden där människor söker sig till olika logiformer har vuxit sig mycket stark de senaste åren och på den marknaden vill jag vara aktiv, säger Petter A Stordalen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]