[ Annons ]

Bild: Nordic choice hotels
Publicerat 20 oktober, 2017

Stordalen bygger sitt femte hotell i Jönköping

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen bygger nytt i Jönköping. Ett nytt Quality hotel med 229 rum ska stå klart 2020 och utvecklas av Skanska.

Byggstart är satt till senvåren 2018 och det 60 meter höga hotellet med 18 våningar byggs vid Vätterns södra strand. Målet är satt högt. Hotellet, som ritats av Enter arkitektur, förväntas nämligen bli Jönköpings nya landmärke.

[ Annons ]

–  Vi har oerhört höga förväntningar på det nya hotellet och vad det kan tillföra Jönköping. Det gör att vi har valt att ställa mycket höga krav på den operatör som ska driva hotellet. Jag är därför väldigt glad över att vi har kunnat teckna detta avtal med Nordic Choice Hotels. Tillsammans har vi förutsättningar att skapa ett nytt Quality Hotel i Jönköping som kommer att bli ett fint inslag i stadsbilden, säger Fredrik Löf, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Även Petter A Stordalen är entusiastisk över att bygga Nordic Choice Hotels femte hotell i staden, som bland annat ska utrustas med 832 kvadratmeter konferensyta och en restaurang på 772 kvadratmeter.

– Det här är en fantastisk dag! Med en växande högskola, ny arena och en mässkapacitet som utklassar de flesta konkurrenter så är Jönköping otroligt intressant för oss. En spännande destination kräver spännande hotell. Med nya Quality Hotel är vår målsättning att sätta en ny standard för möteshotell i stan, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]