Publicerat 21 januari, 2022

Storbritanniens näringsminister uppmanar till återgång till kontoren

Det är dags för människor att komma tillbaka till kontoren för att dra nytta av personligt samarbete eftersom världen måste lära sig att leva med coronaviruset efter en pandemi som har utplånat biljoner dollar av global produktion. Det sa Storbritanniens näringsminister Kwasi Kwarteng på fredagen, rapporterar Reuters.

- Vi borde återgå till arbetet. Vi måste återgå till en viss grad av normalitet. Människor som arbetar på kontoret får fördelar av att arbeta med kollegor, att kunna interagera direkt med dem och jag vill komma tillbaka till en känsla av att, du vet, att pandemin håller på att förvandlas från en pandemi till en endemisk, sade Kwasi Kwarteng till LBC Radio.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson aviserade tidigare i veckan att landet kommer att lätta på sina coronarestriktioner nästa vecka. Storbritannien kommer inte att förlänga sina plan B-restriktioner när de löper ut nästa vecka.

Det innebär att rekommendationen att arbeta hemifrån och krav på munskydd kommer att upphöra. Regeringen kommer dock att uppmana till användning av munskydd i slutna miljöer där man kommer att "lita på det brittiska folkets omdöme".

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]