[ Annons ]

Bild: Citycon
Publicerat 26 januari, 2021

Stora planer ovan spår i Liljeholmen

Nu startar snart samrådsprocessen för det stora projekt där Citycon planerar att utveckla bostäder och kontor i Liljeholmen, Stockholm genom en överdäckning av spårområdet vid Liljeholmstorget.

Projektnamnet är RE: Liljeholmen och planen är att skapa en attraktiv miljö med 120 nya bostadsrätter, 3 000 arbetsplatser och en inglasad plaza med utrymme för aktiviteter, kultur och upplevelser. Citycon, som redan är en stor aktör i området som ägare och förvaltare av Liljeholmstorget Galleria, vill göra detta genom att däcka över spårområdet vid Liljeholmstorget.

–  Liljeholmen har ett fantastiskt läge ett stenkast från innerstaden. Tvärbanans och tunnelbanans nya sträckningar kommer att göra Liljeholmen till det självklara navet i det nya, södra Stockholm som nu växer fram, säger Veronica Palmgren, Development Director på Citycon.

[ Annons ]

Om planerna, som sker i samarbete med Stockholm Stad, går igenom kommer RE: Liljeholmen att omfatta nya ytor på drygt 70 000 kvm fördelade mellan kontor, hotellverksamhet, handel, service, kultur och publika mötesplatser. Den nya plazan skapas som ett stort och öppet inomhusstråk med utsikt mot Trekantsparken.

–  De nya ytorna kommer att integreras med den befintliga Liljeholmstorget Galleria vilket kommer att öka flödet av besökare till galleria och skapa en ännu attraktivare plats. Med RE: Liljeholmen förverkligar vi vår vision att förvandla området till Stockholms mest inspirerande mötesplats, säger Veronica Palmgren.

Ungefär 120 bostadsrätter planeras mitt emellan parken och den nya plazan, i form av två bostadshus som uppförs där det idag är en parkering. Förverkligandet av RE: Liljeholmen beräknas börja 2023 med överdäckningen av spårområdet som beräknas ta cirka 2 år.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]