[ Annons ]

Pembroke tillkännager idag hyresavtal i nya projektområdet i centrala Stockholm. Nordea kommer att hyra 20 000 kvadratmeter kontor i ombyggnadsprojektet.
Publicerat 28 augusti, 2012

Stor uthyrning i nytt projekt

Pembroke tillkännager idag hyresavtal i nya projektområdet i centrala Stockholm. Nordea kommer att hyra 20 000 kvadratmeter kontor i ombyggnadsprojektet.

Under 2015 planeras ombyggnaden av fastigheten på Mäster Samuelsgatan i Stockholm stå färdig. Men redan nu har Pembroke hyrt ut 20 000 kvadratmeter av den 30 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden.

[ Annons ]

– Under de senaste åren har vi arbetat för att åstadkomma ett nytt spännande byggnadsprojekt i Stockholm genom att blanda idéer och erfarenhet från våra internationella projekt med lokalkännedomen hos vårt designteam. Vi ser att Mäster Samuelsgatan 21 kommer att bli en viktigt del av vår långsiktiga investeringsstrategi i Stockholm, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

Pembroke har för närvarande aktiva projekt i Tokyo, London, Syndey och Stockholm. Sedan 2008 har de varit aktiva på marknaden i Stockholm och just nu bygger de om sina tre fastigheter på Mäster Samuelsgatan. Tanken är att de tre byggnaderna ska bli en sammanhängande byggnad och samtidigt förhöja hållbarhetsstandarden.

Tengbom är ansvariga arkitekter för projektet.
– I centrala Stockholm finns det ett alltmer begränsat utbud av integrerade, miljöeffektiva byggnader som är anpassade till internationella växande företag. Vi har arbetat i nära samarbete med Stockholms stad för att utforma en byggnad som sätter en ny standard för operationell effektivitet och hållbar design, säger Martin Ringfast, partner på Tengbom.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]