[ Annons ]

Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar restaurang i Hus 26, Slakthusområdet. Foto: Peter Rutherhagen/Atrium Ljungberg
Publicerat 19 oktober, 2021

Stor restaurangsatsning i Slakthusområdet

Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman, bakom krogarna Adam/Albin och Misshumasshu i Stockholm, öppnar nytt i Slakthusområdets Hus 26 nästa år.

Rivningar, om- och nybyggnation pågår för fullt i Slakthusområdet i södra Stockholm. Ambitionen är att skapa en destination för mat, kultur och upplevelser blandat med bostäder och arbetsplatser. Nu är det klart att Adam Dahlberg och Albin Wessman tillsammans med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg gör en storsatsning med en ny restaurang i en av de stora industribyggnaderna i jugendstil från 1912.

– Vi älskar att få chansen att flytta in på oväntade, lite mer opolerade och ruffa platser där vi har möjlighet att tänka helt fritt och göra något annorlunda, säger Adam Dahlberg i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Adam Dahlberg och Albin Wessman ligger bakom en rad framgångsrika restaurangkoncept. 2016 lanserades Adam/Albin vid Rådmansgatan, som året efter utsågs till “Årets stjärnskott” i White Guide. Samma år öppnades även asieninfluerade Misshumasshu. De dreiver även  populära sommarrestaurangen Ön på Långholmen i Stockholm. När de nästa år öppnar i Slakthusområdet blir det duons största etablering.

– Slakthusområdet med den historiska kopplingen till gastronomi och mathantverk är ju en helt magisk plats att öppna krog på. Grundtanken med Hus 26 och Slakthushallarna passar oss perfekt och lokalen vi flyttar in i ligger i en supercool gammal industribyggnad från 1912, med 13 meter i takhöjd, säger Albin Wessman.

Under hösten utlovar Atrium Ljungberg fler nyheter om krögare, event- och konsertlokaler och andra kulturidkare som etablerar sig till Slakthusområdet.

– Slakthushallarna med Hus 26 i spetsen kommer bli en helt unik plats. Alla samarbetspartners är verkligen noga handplockade och har gemensamt att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt. Och med alla de här starka driven och visionerna sida vid sida kommer helheten bli något vars motsvarighet inte finns någon annanstans i Stockholm eller i resten av Sverige. Det kommer vara aktörer med stor passion för sitt hantverk och som är de allra bästa inom sina respektive segment, vare sig det gäller fine dining, bistromat eller streetfood, drinkar, vin eller öl, säger Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage på Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]