[ Annons ]

När arkitektbyrån Codesign fick uppdraget att renovera Grillska Gymnasiet ville skapa miljöer där elever stannade kvar efter lektioner. Resultatet blev mysiga gemensamma ytor där elever kan studera och umgås. Se bilder här.
Publicerat 29 oktober, 2014

Stor förändring med små medel när Grillska renoveras

När arkitektbyrån Codesign fick uppdraget att renovera Grillska Gymnasiet ville skapa miljöer där elever stannade kvar efter lektioner. Resultatet blev mysiga gemensamma ytor där elever kan studera och umgås. Se bilder här.

Studier har visat att eleverna gör bättre ifrån sig om de stannar kvar i istället för att lämna skolan så fort de får chansen. Det tog Codesign fasta på när de skulle renovera Grillska Gymnasiet i Stockholm och skapade platser för umgänge och vila.

[ Annons ]

– Med tanke på lokalernas omfattning var vi rädda att våra insatser inte skulle märkas. Men så blev det inte. Vi valde att fokusera mycket på publika ytor och små förändringar som gjorde väldigt stor skillnad, berättar Petra Lindfors, arkitekt på Codesign.

I uppdraget ingick också att uppdatera interiören i Restaurangen Grillskas Kök.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]