[ Annons ]

Skanska inleder arbetet med att utveckla en ny stadsdel präglad av bostäder av teknisk innovation och miljösmarta lösningar i Solna. Bostadsområdet kommer att kallas Norra Karlberg.
Publicerat 1 november, 2011

Stor efterfrågan på nytt bostadsområde

Skanska inleder arbetet med att utveckla en ny stadsdel präglad av bostäder av teknisk innovation och miljösmarta lösningar i Solna. Bostadsområdet kommer att kallas Norra Karlberg.

Skanska har inlett försäljningen av bostäder i Norra Karlberg. Idag är området i Solna mest känt som Ingenting. Skanskas långsiktiga ambitioner är istället att skapa någonting speciellt av de cirka 750 byggrätter som tilldelats området.

[ Annons ]

– Säljstarten var en mycket stor succé och efterfrågan av att bo i den nya stadsdelen var mycket stor. Detta innebär även att byggstarten för Norra Karlberg kan börja inom kort, säger Olof Ljungström, ansvarig projektutvecklare för Norra Karlberg på Skanska Nya Hem.

De nya kvarteren i Norra Karlberg är planerade och designade för att smälta ihop med Gunnar Asplunds kulturminnesmärkta kontorsbyggnader från 30-talet och Skanska kommer att blanda gammalt med nytt och därmed kunna förvalta det arkitektoniska arvet och områdets karaktär.

Skanskas långsiktiga ambition är att Norra Karlberg ska utvecklas till en stadsdel som är präglad av teknisk innovation och miljösmarta lösningar.

– Flerbostadshuset Brf Arkitekten är det första projektet i Norra Karlberg och bygger på passivhusteknik. Det innebär att huset har extra tjocka väggar och återvinner värmen från instrålande sol, hushållsmaskiner och de boende själva. Resultatet är framförallt en låg energianvändning som både bostadsägaren och miljön vinner på, säger Olof Ljungström.

Fasaden på Brf Arkitekten som är ritad av Arkitektbyrån Fidjeland är mycket starkt präglad av de stora balkongerna och uteplatserna som för tankarna till loggior, ett italienskt byggnadselement där fasaden öppnas upp för att skapa spännande uterum. Gemensamt för alla är de genomtänkta planlösningarna med öppna ytor och mycket ljus.

Brf Arkitekten kommer bestå av lägenheter i 1 – 5 rum på 37 – 137 kvm. Priset kommer att variera från 1 680 000 kronor till 4 315 000 kronor.

Skanska räknar med att första inflyttningen kommer att ske under våren/sommaren 2013.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]