[ Annons ]

Nu startar Wallenstams nybyggnation Ädellövet i Larsboda, Farsta med 172 hyresrätter.
Publicerat 16 maj, 2023

Stor byggsatsning i Farsta

Nu har Wallenstam dragit igång sin nybyggnation Ädellövet, som ingår i ett område med totalt 480 nya bostäder längs Drevvikens strand i Farsta, söder om Stockholm.

Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam avtäckte insektshotellet Drevvikens Kryp Inn, som en symbol för byggstarten.

– Det känns extra stort att påbörja ett nytt hyresrättsprojekt i dessa utmanande tider då det startas så få nyproduktioner och efterfrågan på hyreslägenheter är enorm, kommenterar Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

[ Annons ]

Wallenstam är en av flera byggaktörer i området, där en ny förskola och totalt 480 bostäder byggs i blandade upplåtelseformer. Området har ett sjönära läge och en sammanhängande strandpromenad med inslag av badbryggor, och närhet till naturen då strandområdet görs om till en allmän park. Wallenstams 172 lägenheter kommer att vara på 1 – 4 rum och kök och fördelas mellan fyra huskroppar.

– Stockholm behöver fler bostäder och inte minst fler hyresrätter. De hyresrätter som nu börjar byggas här blir en viktig del i en spännande naturnära stadsdel som växer fram och binder samman Farsta och Larsboda med Sköndal. Genom stadsutveckling kan vi bidra till ett Stockholm som håller samman, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm, i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]