Publicerat 5 mars, 2021

Stor amerikansk shoppingmallaktör kan gå i konkurs

Washington Prime Group, som äger flera köpcenter, förbereder sig för att eventuellt ansöka om konkursskydd enligt Chapter 11. Det rapporterar Bloomberg News.

Fastighetsbolaget skippade under föregående månad att betala sina räntor om 23 miljoner dollar, och man inledde en 30 dagar lång förhandlingsperiod med sina långivare. Dessa samtal skall dock inte ha utvecklats och tiden börjar att rinna ut för bolaget.

Washington Prime Group är en avknoppning från USA:s största köpcenterägare Simon Property Group. Efter avknoppningen 2014 har bolaget också gjort flera investeringar och nu närmar det sig ebb i kassan.

Fastighetsbolaget äger inte mindre än cirka 100 köpcenter runt om i USA. Kategorin är i B och C och det är kategorier som varit under extra press sedan pandemin då försäljningsytan är mindre.

Om det blir en konkurs är det i så fall inte den första i raden i USA. CBL och Pennsylvania Real Estate Investment Trust fick exempelvis ansöka om konkursskydd i november. E-handeln och pandemin har satt press på lönsamheten för de traditionella köpcentren.

https://www.cnbc.com/2021/03/04/mall-owner-washington-prime-reportedly-prepping-to-file-for-bankruptcy.html

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]