[ Annons ]

Visionsbild projekt Pelaren: Strategisk Arkitektur och Brunnberg & Forshed.
Publicerat 20 mars, 2017

Stokab flyttar in i Söderstaden

Fler och fler stora bolag väljer att flytta till den framväxande Söderstaden i Stockholm. Nu har Stokab skrivit på hyreskontraktet med Fabege.

Eftersom planerna på ett nytt nämndhus gått i stöpet väljer nu flera av Stockholm stads verksamheter att flytta till Globenområdet. Klart är redan att Stockholms bostadsförmedling också flyttar dit med sina 95 anställda.

[ Annons ]

Nu har även Stokab, Stockholms stads IT-infrastrukturbolag, med cirka 100 medarbetare tecknat ett hyresavtal i Fabeges nya hus i blivande Söderstaden. Där kommer man bli granne med telekombolaget3.

– Det känns bra med ett nytt kontor som vi kan utveckla vår verksamhet i. I våra nya lokaler kan vi skapa en modern och flexibel arbetsmiljö som främjar samarbete, kreativitet och effektivitet, säger Staffan Ingvarsson, VD på Stokab.

Bolaget sitter idag på Tulegatan i centrala Stockholm. Genom flytten hoppas man få lokaler som är bättre anpassade för verksamhetens behov.

Söderstaden är ett av Stockholms stads större utvecklingsområden som består av Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Ambitionen är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman de närliggande stadsdelarna. Här planeras för totalt 150 000 kvm nya kontor och stadsdelen beräknas ha 30 000 arbetande, 15 000 boende och fler än 2 miljoner årliga besökare.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]