Sven Renström, vd på Olov Lindgren.
Publicerat 22 april, 2020

Stödköper luncher av hyresgäst

Fastighetsbolaget Olov Lindgren stöttar lokalt genom att köpa luncher från en restauranghyresgäst. Lunchkuponger som de skänkt till hemtjänsten.

Regeringens beslut om tillfällig rabatt för fasta hyreskostnader i utsatta branscher är nu på plats. Men vid sidan om det försöker många fastighetsbolag att hitta även andra sätt att stötta sina lokalhyresgäster. Ett av många exempel är Fastighetsbolaget Olov Lindgren.

– Det är en svår och ovanlig tid vi alla befinner oss i och en del har det kämpigare än andra. Vi gör vad vi kan för att underlätta för de av våra hyresgäster som på grund av pandemin har hamnat i en ekonomisk svacka. Men man får inte glömma bort att våra enda intäkt är just hyror och det finns en stor osäkerhet kring hur stödet kommer att hanteras. På sikt kommer även fastighetsbranschen att drabbas, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

[ Annons ]

Regeringen har avsatt 5 miljarder kronor i stöd för hyresnedsättningar där hyresvärdar kan få stöd från staten på 50 procent av de hyresrabatter som ges. Men Sven Renström ser att behov av att agera på flera nivåer.

– Även om det statliga stödet hjälper utsatta företag till viss del, tror vi att lokalt stöd är viktigt. Ett sätt vi valde att bidra genom var att köpa lunchkuponger från en restauranghyresgäst, säger Sven Renström.

Kupongerna skänkte bolaget sedan till en annan grupp som också kämpar hårt – hemtjänsten.

– Det känns bra att kunna stötta åt två håll samtidigt. Med lunchkupongerna fick vi chansen att sprida glädje i flera människors vardag, säger Sven Renström.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]