Den rödgröna majoriteten i Stockholm stadshus vill stänga Bromma flygplats för att bygga bostäder på platsen. Senast 2022 är målet att flygplatsen vara avvecklad.
Publicerat 15 oktober, 2014

Stockholmspolitiker vill lägga ned Bromma flygplats

Den rödgröna majoriteten i Stockholm stadshus vill stänga Bromma flygplats för att bygga bostäder på platsen. Senast 2022 är målet att flygplatsen vara avvecklad.

Gemensamt har S, mp, v och Fi totalt 53 platser av de 101 som finns i Stockholms stadshus. Nu meddelar majoriteten att de lägga ned Bromma flygplats till förmån för bostäder.

[ Annons ]

– Alla vet att staden behöver mycket bostäder, säger Daniel Helldén, Miljöpartiets borgarråd till Svenska Dagbladet.

”Givet att förhandlingarna visar att Bromma flygplats kan avvecklas utan att förutsättningarna för jobb och utveckling i regionen försämras ska staden verka för att området där Bromma flygplats idag ligger ställs om till stadsutvecklingsområdet med bostäder senast 2022”, står det i överenskommelsen mellan S, MP , V och Fi rapporterar Dagens Nyheter.

Under nästa vår ska en förhandlingsperson från regeringen utreda möjligheten att bygga bostäder – utan att äventyra jobb och tillväxt. Senast oktober 2016 ska utredningen presenteras.

Kritikerna menar att en nedläggning hotar jobben. En av dem är Stockholms handelskammare, vars Brommarapport menar att 24 000 jobb över hela landet hotas.
– Arlanda är redan nu nära sitt kapacitetstak i högtrafiktid. Det finns därför ingen möjlighet att flytta över Brommas flygtrafik till Arlanda. Om dessutom Arlanda inte får ett nytt miljötillstånd 2018 kommer var fjärde resenär på sikt inte att kunna flyga till eller från flygplatsen. I det sammanhanget är det ännu mer oansvarigt att påbörja en nedläggning av Bromma, säger Maria Rankka på Stockholms handelskammare.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]