[ Annons ]

Foto: Stockholmshem.
Publicerat 12 februari, 2016

Stockholmshem vill bygga på höjden i Skärholmen

Stockholmshem ska flytta huvudkontoret till Skärholmen och planerar att förstärka satsningen med nyproduktion av bostäder. Visionen är ett nytt huvudkontor och bostäder i samma byggnad – gärna 24 våningar högt.

Stockholms stad planerar nyproduktion av 4 000 lägenheter i Skärholmen de kommande åren, en satsning som Stockholmshem vill vara med och bidra till.

[ Annons ]

Stockholmshem kommer att flytta huvudkontoret till Skärholmen och vill samtidigt bygga bostäder.

– Vi vill vara en del av utvecklingen av Skärholmen och skapa platser där människor vill leva och bo, säger Kadir Kasirga (S), ordförande i Stockholmshem, i ett pressmeddelande.

– Vi har en vision om ett nytt landmärke på en central plats i Skärholmen.

Den nya byggnaden planeras på den plats där det idag är lokaler för Fordonstekniska gymnasiet, intill Skärholmen centrum. Förslaget kommer att utredas vidare men arbetet är påbörjat och samtal pågår med flera parter, bland annat SISAB som äger den nuvarande fastigheten.

En ny byggnad beräknas stå klar 2020-2021.

– Stockholmshem arbetar med innovativa metoder för att skapa smarta bostäder och det här projektet är ett exempel på det, säger Eva Nygren, vd på Stockholmshem. Vi hade kunnat flytta vårt huvudkontor på kortare tid men vi är bostadsbyggare och vill använda det här uppdraget till att även bygga bostäder.

I projektet ingår även ett uppdrag att utreda möjligheten för fler samarbeten med andra aktörer, exempelvis utökad kulturverksamhet och fler andra lokalhyresgäster.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]