Foto: Stockholmshem
Publicerat 2 april, 2019

Stockholmshem utbildar hyresgäster i hållbarhet

Många tycker att det är krångligt att leva klimatsmart. Det vill Stockholmshem råda bot på genom gratis föreläsningar för sina hyresgäster i Valla torg i Stockholm.

Syftet med föreläsningarna är att ge handfasta, enkla tips på vad man själv kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Experter inom olika områden tipsar om allt ifrån klimatsmart mat och återvinning till remake av kläder. Dessutom har boende i Gubbängen berättat hur de tillsammans engagerat sig i sin utemiljö och utvecklat sin grannsamverkan.

[ Annons ]

Projektledare är Helena Jönsson, vars tjänst pågår under ett år och är en del av EU-projektet Grow Smarter.

– Det är roligare och kanske mer effektivt att tipsa om vad du kan göra än att tala om vad du inte får göra. Senast fick de lära sig om balkong- och gårdsodling, väldigt populärt! Föreläsningen hölls av Boodla som vi också arbetar med i projekt med kvartersodling i Hässelby och Rinkeb, säger hon.

Stockholmshem renonverar just sina 60-talshus i Valla torg i Årsta strax söder om Stockholms innerstad. Ny teknologi och smarta lösningar för energi, infrastruktur och transport har stått i centrum. Ombyggnationen är även den en del av EU-projektet Grow Smarter, och ger området chansen att ligga i framkant i hållbarhetsutvecklingen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]