[ Annons ]

Foto: Stockholmshem.
Publicerat 31 maj, 2021

Stockholmshem testar kontorshubb

Stockholmshem och lokaldelningstjänsten pilottestar en ny kontorshubb i Solberga. Tanken är att de boende i området som arbetat hemifrån underpandemin ska få tillgång till en ergonomisk arbetsplats nära bostaden.

Den lediga lokal i Solberga som nu förvandlas till en hubb ska innehålla grannskapskontor, föreningslokal och mötesplats för Solbergabor som tröttnat på att jobba hemma.

På dagen får de boende i området en ergonomisk arbetsplats nära hemmet, och på kvällar och helger kan lokala föreningar använda lokalen för möten eller administrativa uppgifter.

[ Annons ]

Enligt Lena Hanses, projektledare på Stockholmshem, har efterfrågan på den här typen av lokal varit stor. 

– När pandemin är över tror vi att vi kommer att se förändringar för hur, och var, vi jobbar och möts. Vi ser att vi kan göra större nytta och tillgodose fleras behov genom att vara flexibla med våra befintliga lokaler, säger Lena Hanses.

Stockholmshems vd Anette Sand ser även miljömässiga fördelar med att en befintlig lokal förvandlas till kontorshubben.

– Att bygga nytt ger stora klimatavtryck, och att ha lokaler som står uppvärmda men tomma stora delar av dagen är inte framtiden. Det är intressant med lösningar där vi på ett hållbart sätt kan utnyttja lokaler och ytor och där fler aktörer, till exempel lokala föreningar, enklare kan få tillgång till dem, säger 

Samarbetspartner i projektet är Vakansa, och grundaren Robin Alsalehi tror att konceptet med multifunktionella hubbar kan göra Sveriges bostadsområden mer socialt hållbara och ge dem liv och rörelse dygnet runt.

– Vi är otroligt glada att se fastighetsägare som Stockholmshem ta en aktiv roll i att testa innovativa idéer och koncept. De här hubbarna som vi håller på att öppna i våra svenska städer, är ett resultat av det pandemin tvingat oss till och digitaliseringen gjort möjligt, säger Robin Alsalehi.

Hubben öppnar efter sommaren på Kristallvägen 33.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]