[ Annons ]

Bild: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor.
Publicerat 9 mars, 2021

Stockholmshem bygger bostäder för unga i innerstan

Stockholmshem bygger 152 hyresrätter för studenter och ungdomar på Kungsholmen i Stockholm. Inflyttning är planerad till 2022/23.

De två husen med de 152 lägenheterna byggs centralt på Sankt Göransgatan i Stadshagen. När lägenheterna är klara för inflyttning 2022/2023 blir antalet student- och ungdomsbostäder i området totalt 229. Bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2040.

Husen är på åtta respektive nio våningar och kompletteras av en påbyggnad på ett befintligt lägre hus. Lägenheterna blir framför allt ettor, men även ett antal tvåor planeras.

[ Annons ]

De båda husen binds samman av en gång och i det ena huset planeras ett kafé på bottenvåningen.

För att göra det enklare för hyresgästerna att resa klimatsmart i vardagen skapar Stockholmshem cirka 260 cykelparkeringsplatser. Solceller på taken ska generera förnybar el som används för drift av bland annat ventilation, fläktar och hissar.

–  Det är fantastiskt glädjande att äntligen kunna bygga för unga, både studenter och andra, i ett så centralt läge. Stockholmshem visar i detta projekt också att vi fortsätter att bygga klimatsmart med solceller och massor av cykelplatser. Att dessutom fortsätta att bygga ihop Stadshagen med övriga Kungsholmen är en fin bonus, säger Björn Ljung (L) ordförande i Stockholmshem.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]