[ Annons ]

Akademiska Hus investerar 212 miljoner kronor i ett nytt studenthus som ska ge studenterna på Stockholms universitet en ny självklar samlingspunkt.
Publicerat 7 juni, 2011

Stockholms universitet får nytt studenthus

Akademiska Hus investerar 212 miljoner kronor i ett nytt studenthus som ska ge studenterna på Stockholms universitet en ny självklar samlingspunkt.

Studenthuset placeras sydväst om Södra huset på Frescatiområdet och kommer att bilda en ny entréplats från söder. Studentkåren (SUS) kommer att ha sin verksamhet på nedre markplanet och Stockholms universitet kommer att samla all sin studentnära och studiesociala verksamhet på planet ovanför. Där planeras för en öppen planlösning med bland annat öppna studieplatser. De två översta våningarna är rena kontorsytor.

[ Annons ]

– Stockholms universitet gläds åt att Studenthuset nu ska börja byggas. Vi hoppas att det ska bli en tydlig och attraktiv samlingspunkt för studenterna där det finns samlad och bred information och även studie- och mötesplatser. Att studentkåren och Studentavdelningen sitter i samma hus kommer att ge positiva effekter när det gäller stöd och service till studenterna. Studenthuset är en viktig del i utvecklandet av Stockholms universitet, säger Ann-Caroline Nordström, förvaltningschef vid Stockholms universitet.

Studenthuset på 6 300 kvadratmeter har ritats av Erséus Arkitekter AB och gestaltas som en ”svävande” trälåda i sten, glas och trä som huvudsakliga material. Byggnadskonstruktionen är i stål och betong. Huset kommer att försörjas av ett marklager som ska stå för byggnadens hela behov av värme och kyla.

– Vi är mycket glada och stolta över tillkomsten av denna vackra byggnad som ska bidra till utvecklingen av Frescati som ett levande campus i toppklass med studenterna i centrum, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Byggstart planeras till augusti i år och Studenthuset beräknas bli färdigt för inflyttning i augusti 2013.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]