Publicerat 25 september, 2020

Stockholms stadsbyggnadsnämnds beslut påverkar SSM JV-projekt

Bostadsutvecklaren SSMs JV-projekt på Telefonplan påverkas av Stockholms stadsbyggnadsnämnds beslut kring utformning, ett beslut som innebär att området kommer att få 1 000 bostäder istället för 1 500 och en lägre bebyggelse än tidigare plan. Beslutet är helt i linje med nyheter som Finwire refererat till tidigare.

Tellus Towers blir inte av i linje med sin ursprungliga plan. Istället kommer en grupp av huskroppar att ersätta de planerade två höga tornen. Detta för att det i större utsträckning kommer att likna Stockholms nuvarande stadssiluett. Hushöjden kommer att vara 20-30 våningar.

SSM uppger att beslutet inte påverkar varken bolagets resultat eller balansräkning.

- SSM har under femton år spenderat 153,8 miljoner kronor på att förverkliga Tellus Towers och en fortsatt utveckling av Telefonplan. I grunden är det därför positivt att det nu finns ett beslut om att fortsätta driva detaljplanen om än i en annan form. SSM ser därför fram emot att så snart som möjligt förnya den markanvisning vi har med Stockholms stad och därefter fortsätta med det goda samarbete vi haft med staden avseende centrala Telefonplan, säger Mattias Lundgren, vd för SSM, i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]