[ Annons ]

Trafikborgarråd Daniel Helldén inviger nya cykelbanan längs med Norr Mälarstrand. Foto: Stockholms Stad
Publicerat 28 november, 2016

Stockholms nya cykelbana invigd

Stockholms stad har öppnat upp en ny och modern cykelbana längs med Norr Mälarstrand och Rålambshovsleden, en sträcka där 10 000 cyklister passerar varje dygn.

Den nya cykelbanan är ett viktigt pendlingsstråk i stadens cykelplan samt ingår i regionens prioriterade cykelvägnät. Den är 1 350 meter och dubbelriktad, vilket gör sträckan till en av Stockholms modernaste. Fastighetstidningen har tidigare skrivit om dubbelriktade cykelsträckor i Stockholm, något Stockholms stad öppnade upp för i september i år.

[ Annons ]

Sträckan för den nya cykelbanan är dessutom en av innerstadens mest trafikerade cykelstråk med flöden upp till 10 000 cyklister per dygn. Den nya cykelbanan har fått full bredd 4,5 meter och förbättrad belysning, säkrare gångpassager över cykelbanan och bättre tillgänglighet till grönområden.

– Det är en glädje att kunna presentera det som har blivit kanske Stockholms bästa cykelsträcka. En viktig standardhöjning som kommer göra skillnad för de många cyklister som passerar här dagligen, säger Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén som invigde cykelbanan.

Den 13 april 2015 fattade trafik- och renhållningsnämnden ett genomförandebeslut gällande utvecklingen av cykelsträckan längs med Norr Mälarstrand. Arbetet satte igång den 24 september 2015 och beräknas vara klart vid årsskiftet. Exakt datum beror på väderlek.

 

Läs mer: Cyklarna tar allt större plats i våra liv


Specialgjorda cykelbalkonger och bredare hissdörrar som gör det möjligt att ta med lådcykeln ända fram till kylskåpet är en verklighet i landets första helt bilfria fastighet i Malmö. I befintliga fastigheter gäller det att tänka kreativt om man vill matcha cykeltrenden.

Läs mer om cykelns intåg i våra liv och fastigheter

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]