[ Annons ]

Foto: Melina Hägglund
Publicerat 14 april, 2021

Stockholm får ny konserthall

Nu ska Akademiska hus bygga det gamla ridhuset vid Kungliga Musikhögskolan och skapa plats för elevernas framträdanden.

Akademiska Hus har investerat cirka 800 miljoner kronor i Kungliga Musikhögskolans nya campus vid Valhallavägen i Stockholm.  Våren 2016 stod de två nya byggnaderna, som inrymmer konstnärlig utbildning och forskning, klart. Nu har turen kommit till det byggnadsminnesförklarade gamla ridhuset i tegel. Här ska det bli en multifunktionssal med plats för 300 personer samtidigt.

– Renoveringen kommer att ske varsamt och ge ridhuset nytt liv igen. Vi ser fram emot att byggnaden ska kunna fyllas med människor och musik och utgöra en viktig kulturell träffpunkt för både Kungliga Musikhögskolan och Stockholm. Det känns mycket positivt att planera för en framtid där vi kan mötas och dela upplevelser på plats igen, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

[ Annons ]

När det gamla ridhuset är ombyggt ska här finnas plats för konserter, utställningar, workshops, konferenser och installationer. Exteriören lämnas orörd och flera av de putsade väggarna inne i lokalen likaså, vilket såklart blir en utmaning för man ska få till en god akustik.

– Vår vision för KMH är ”musik för människan och framtiden” och i denna fyller ridhuset en viktig funktion som samlingsplats med musiken i centrum. Vi ser fram emot en utvecklad samverkan med externa aktörer och gläds åt ytterligare en fantastisk lokal för KMH:s utbildning och forskning, säger Helena Wessman, rektor vid Kungliga Musikhögskolan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]