Publicerat 16 september, 2016

Stockholm blir bilfritt för en dag

För att inspirera till andra alternativa färdsätt än bilen kommer biltrafiken kring city och Gamla stan att stängas av under söndagen.

Den bilfria söndagen hålls den 18 september mellan 09.00-18.00.

[ Annons ]

Under europeiska trafikantveckan arrangerar Stockholms stad bland annat aktiviteten ”I stan utan min bil” där alla stockholmare och besökare bjuds in till ett bilfritt område för en dag. Mellan klockan 10.00 – 16.00 sker det dessutom tävlingar och aktiviteter som parkour, prova på lådcykel, stadsodling, cykelskola för barn och tipspromenad via mobilen på Strömgatan. Detta för att visa på hur staden kan se ut utan biltrafik. Det arrangeras dessutom en paneldiskussion om hur Stockholms gator kan utvecklas för ett mer hållbart resande. Deltagare kommer vara beslutsfattare, intressenter samt representatener för stadsutveckling och näringsliv.

Området kring city och gamla stan kommer att stängas av med staket och alla 18 infarter till området är avstängda och bemannade med flaggvakter. Munkbroleden och Vasabron kommer att hållas öppna för trafik. Kollektivtrafik (linjetrafik) och färdtjänst får köra som vanligt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]