Söndagen den 17 september stängs delar av Stockholms innerstad av för biltrafik. Foto: Stockholms stad.
Publicerat 15 september, 2017

Stockholm blir bilfritt för en dag

För att ge stockholmarna en uppfattning om hur staden kan se ut med färre bilar kommer biltrafiken att stängas av kring city och Gamla stan under söndagen den 17 september.

Projektet kallas ”I stan utan min bil” och är en av aktiviteterna som Stockholms stad arrangerar under den Europeiska Trafikantveckan.

[ Annons ]

Syftet är att ge stockholmarna en uppfattning om hur deras stad skulle kunna se ut med färre bilar och att låta fler reflektera över hur vi kan skapa en trivsammare stad.

En rad spännande aktiviteter och tävlingar kommer att arrangeras för alla åldrar på Strömgatan och Mäster Samuelsgatan mellan klockan 11.00-17.00. På Strömgatan kan besökarna prova på parkour, se världsmästare i BMX och skateboard, lyssna på en paneldiskussion om det offentliga rummet, få tips om stadsodling och få möjlighet att samtala med stadens medarbetare.

På Mäster Samuelsgatan bjuder Stockholms stad i samarbete med AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan in till samtal om medborgardriven stadsutveckling. besökarna har möjlighet att ta provtur med elcykel, lyssna på livemusik, delta i sportaktiviteter och mycket mer.

Här kan du läsa mer om programmet.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]