[ Annons ]

För tredje gången delar OBOS tillsammans med Antler ut ett stipendium för att uppmuntra fler kvinnor att starta företag i bygg- och fastighetsbranschen.
Publicerat 23 februari, 2023

Stipendium till svensk proptech-grundare

Jeanna Lundberg får 130 000 kronor för vidareutveckling av sitt företag Respaces, som länkar samman outnyttjade kontorsytor och flexibla arbetsplatser med företags speciella behov.

OBOS och Antler är industripartners och har sedan 2021 tillsammans delat ut stipendium till kvinnliga grundare av egna bolag. I år utökas samarbetet och omfattar även den svenska verksamheten inom OBOS. Startskottet sker genom utdelning av stipendiet till Jeanna Lundberg, VD och grundare av Respaces.

– Det känns både roligt och hedrande att få ta emot stipendiet. OBOS gör en viktig insats i ett snedvridet investeringslandskap där knappt en procent av kapitalet når kvinnliga grundare, säger Jeanna Lundberg, VD och medgrundare av Respaces, i en kommentar.

[ Annons ]

Innovation och digitalisering är på frammarsch inom bygg- och fastighetsbranschen och Respaces är ett av bolagen som är med på denna resa. Processen för hyreskontrakt är ofta tidskrävande och omständlig, både för hyresgäst och uthyrare. Respaces affärsidé möjliggör ett hållbart och effektivt nyttjande av lediga ytor till företag som har behov av flexibla kontorslösningar.

Idag har Respaces ett nätverk av samarbetspartners med över 500 kontorsrum, mötesrum och co-working över hela Sverige. Bolaget har även lanserat Respaces pass, en flexibel lösning för företagare som vill boka mötesrum och co-working on-demand.

– Genom att hyra ut outnyttjad kontorsyta kan hyresgästen minska kostnaden markant samtidigt som ett annat företag får tillgång till attraktiva kontorslösningar som tidigare inte varit tillgängliga. Fastighetsägaren slipper även vakans. Win-Win-Win, säger Jeanna Lundberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]