Fastigheten Aspgärdet 18 i Umeå. Foto: Fastighets AB Stenvalvet.
Publicerat 31 maj, 2017

Stenvalvet köper skolfastighet i Umeå

Fastighets AB Stenvalvet har kompletterat sitt fastighetsbestånd i Umeå genom att förvärva skolfastigheten Aspgärdan 18.

Stenvalvet äger sedan tidigare tre vård- och omsorgsfastigheter i Umeå och med det senaste förvärvet uppgår den totala förvaltade arean i Umeå till drygt 20 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

Den förvärvade skolfastigheten som är belägen på Teg är nyrenoverad och iordningsställdes åt Internationella Engelska Skolan (IES) till höstterminen 2015. Skolan bedriver undervisning för årskurs 4-9.

Teg, på södra sidan om Umeälven, är inne i ett expansivt skede där man planerar för kompletterande bostäder, förskola och kvartershandel inom Umeå tätort. Stenvalvet har även IES som hyresgäster på ett flertal andra orter.

– Förvärvet i Umeå passar mycket väl in i vår strategi, att tillhandahålla lokaler för vård, skola och omsorg. I vår långsiktiga satsning ser vi fram emot att få möjligheten att fortsätta växa i Umeå. Vi ser också fram emot ett fortsatt gott samarbete tillsammans med IES, säger Sara Östmark, affärsutvecklingschef på Stenvalvet, i ett pressmeddelande.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]