[ Annons ]

Fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs. Foto: Stenvalvet.
Publicerat 22 maj, 2017

Stenvalvet köper i Strängnäs

Fastighets AB Stenvalvet har förvärvat fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse AB. Köpesumman uppgår till drygt en halv miljard.

Förvärvet av fastigheten är en av Stenvalvets största investeringar sedan företaget bildades 2010. Det är också det senaste tillskottet i den växande portföljen av skolfastigheter inom Stenvalvet.

[ Annons ]

Fastigheten som förvärvats av Stenvalvet utgör delar av gamla P10-området nordväst om centrala Strängnäs och omfattar cirka 30 000 kvadratmeter utbildningslokaler. Största hyresgäst är Strängnäs kommun som disponerar 99 procent av lokalerna, framförallt för sin gymnasieskola. Fastigheten ligger i området ”Norra staden” som är Strängnäs största utvecklingsområde för bostäder.

– Strängnäs är en av de orter i Mälardalen som vi sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Vi hoppas att kommunen skall se Stenvalvet som en naturlig samarbetspart som långsiktig ägare och utvecklare av lokaler för undervisning och omsorg. Med vår breda kompetens och långsiktiga satsning ser vi fram emot att få möjlighet att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med Strängnäs kommun, säger Sara Östmark, affärsutvecklingschef på Stenvalvet, i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]