Publicerat 29 december, 2021

Stenhus Fastigheters vd Elias Georgiadis köper aktier för 2,5 miljoner kronor till sina barn

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheters aktie har klättrat drygt 175 procent hittills i år, vilket innebär att grundaren och vd Elias Georgiadis har blivit miljardär. Nu har han köpt aktier i bolaget för 2,5 miljoner kronor till sina tre barn. Insynsköpen framgår av Finansinspektionens insynsregister på tisdagskvällen.

- Jag tycker det är en trygg placering och vill att mina barn ska vara med i det här uttryckligen. Men jag vill inte skämma bort dem, så det här får räcka som en första start. Nu hade jag en liten lucka för att kunna köpa, och jag köper till barnen för att det är väldigt tryggt. Man kan sova gott med Stenhus Fastigheter, tycker jag, säger Elias Georgiadis till Dagens industri.

I ägarlistan till Stenhus finns idel kändisar i toppen: Erik Selin-kontrollerade Balder som tvåa med 20 procent av bolaget, Mats Qviberg-kontrollerade Öresund med drygt 8 procent. Femma, efter Länsförsäkringars fastighetsfond, är Conny Ryk, vd och största ägare i kursraketen Vestum som rusat drygt 7 000 procent i år, skriver tidningen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]