Publicerat 24 januari, 2022

Stenhus Fastigheter förvärvar offentlig fastighet med driftnetto på 5,45 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i fastighetsägande bolaget, Fastighetsbolaget, som äger en vårdboendefastighet i Vallentuna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären är villkorad att ett 15-årigt hyresavtal tecknas med den vårdoperatör som verkar i fastigheten. Totalt omfattar fastigheten cirka 50 lägenheter och en yta på 3 495 kvadratmeter.

Transaktionen finansieras delvis med 318 471 nyemitterade aktier i Stenhus Fastigheter, vilka emitteras till teckningskursen 31,40 kronor per aktie.

Fastighetens driftnetto bedöms uppgå till 5,45 miljoner kronor och tillträde väntas ske den 28 februari, eller så snart ett hyresavtal med vårdoperatören är tecknat.

"Genom denna off market affär visar vi igen vår styrka att hitta välbelägna fastigheter som passar vårt bestånd. Det är även ett styrkebesked att vi även emitterar aktier på 31,40 kr/st vilket är på samma nivå som vår beslutade nyemission", kommenterar Stenhus Fastigheters vd Elias Georgiadis.

Jakob Häger
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]