Publicerat 11 maj, 2021

Stendörrens rapport möts med blandade reaktioner

Fastighetsbolaget Stendörrens rapport möts med ett upprepat köp från Handelsbanken medan Pareto Securities väljer att sänka sin rekommendation till behåll (köp).

Det positiva som Handelsbanken tar från rapporten är nettouthyrningen och den förbättrade uthyrningsgraden.

”Bolaget fokuserade på att minska vakanserna och vi ser fortsatt potential i detta”, skriver banken.

Slutsatsen är att man inte ser några skäl till att behöva ändra sin positiva syn på aktien. Vi ”känner oss trygga med förbättringarna i verksamheten och den betydande potentialen i både befintliga tillgångar (lägre vakansgrad, högre hyror) och den stora projektportföljen. Vi upprepar således rekommendationen köp”, skriver Handelsbanken. Riktkursen skruvas upp till 220 kronor (190).

Pareto är av annan mening och tycker att rapporten inte var helt övertygande. Bland annat var intäkterna från fastighetsförvaltningen 9 procent under förväntan. Sett i backspegeln har Stendörren varit en av de bäst presterande aktierna under de senaste tre månaderna. Förväntningarna och risk/avkastning har ökat respektive minskat. Mot bakgrund av detta sänks rekommendationen medan riktkursen höjs till 185 kronor (170), tack vare en positiv revidering av substansvärdet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]