[ Annons ]

Publicerat 30 oktober, 2017

Stendörren tecknar 20-årigt avtal med Dahl

Stendörren Fastigheter har tecknat hyresavtal med Dahl Sverige som ingår i den globala byggkoncernen Saint-Gobain. Uthyrningen gäller ett nytt centrallager i Upplands Bro.

Det nya centrallagret som utvecklas av Stendörren ska ligga i GreenHub Bro. Upplåtelsen omfattar totalt 155 000 kvadratmeter mark med en byggnad om 56 500 kvadratmeter. Vidare har Dahl även erhållit en option att förhyra ytterligare 50 000 kvadratmeter mark i angränsande område. Hyresavtalet omfattar en hyresperiod om 20 år med en årshyra om cirka 44 miljoner kronor. Hyresavtalet är villkorat av erforderliga myndighetsbeslut och att den nya detaljplanen som är under framtagande antas.

[ Annons ]

– Vi är oerhört glada och stolta över att Dahl valt oss som hyresvärd för sitt nya centrallager. Vi ser fram emot att gemensamt skapa moderna lokaler med stort fokus på hållbarhet, säger Stendörrens vd, Fredrik Brodin.

– Vi är väldigt glada över att tillsammans med Stendörren fortsätta dialogen och utveckla moderna lager och logistiklokaler där vi har möjlighet att samlokalisera och modernisera våra verksamheter, säger Tomas Johansson, vd och koncernchef Dahl Sverige.

Området har ett bra läge med egen järnvägsanslutning till stambanan, pendeltåg i närheten och direkt anslutning till E18 via den nya motorvägspåfarten Kockbacka som öppnar sommaren 2018. Genom etableringen av GreenHub Bro vill Stendörren skapa en modern och hållbar arbetsplats för tusentals personer som möter framtidens krav på miljövänliga och flexibla logistiklösningar samtidigt som konsumenternas krav på snabba leveranser kan tillgodoses.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare till Stendörren i samband med uthyrningen av nytt centrallager för Dahl.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]