[ Annons ]

Blästerugnen 2 Foto: Castellum
Publicerat 19 oktober, 2018

Stendörren förvärvar av Castellum

Stendörren köper åtta fastigheter i Västerås av Castellum via bolagsförvärv. Köpeskillingen för aktierna och andelarna uppgår till 195 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 345 miljoner kronor.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 41 500 kvadratmeter, och har i dagsläget en uthyrningsgrad på runt 90 procent. Fullt uthyrt uppgår årshyresvärdet till cirka 39 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Vi är glada att kunna köpa en mycket välskött fastighetsportfölj i Västerås där Stendörren bara har en fastighet sedan tidigare och vi strävar att göra kompletteringsförvärv framöver. Västerås är Sveriges sjunde största stad och har ett starkt företagsklimat. När Västerås växer vill vi kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till alla de företag som vill verka i detta tillväxtområde, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin i ett uttalande.

De åtta fastigheterna, Blästerugnen 2, Degeln 1, Fallhammaren 1, Gjutjärnet 7, Hjulsmeden 1, Kokillen 1, Lufthammaren 1 och Ånghammaren 2, är belägna inom en radie på några hundra meter, något som Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm är mycket nöjd med.

– Det är unikt att i en enskild transaktion kunna förvärva ett så väl samlat kluster som även ger oss ett bra fotfäste i Västerås. De förvärvade objekten passar väl in i Stendörrens fastighetsbestånd och genom detta förvärv stärker vi vår position ytterligare i Mälarregionen samt skapar positiva synergieffekter för förvaltning och uthyrning, säger han.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]