Mikael NIcander, vd Stendörren Fastigheter. Foto: Stendörren.
Publicerat 1 februari, 2019

Stendörren Fastigheter förvärvar i Albyberg

Stendörren Fastigheter har ingått avtal med NewCap Albyberg 3 om förvärv av fastigheten Kalvsvik 16:23 intill väg 73 vid Albyberg.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 13,7 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 75 miljoner kronor. Tillträde skedde den 31 januari 2019.

[ Annons ]

– Vi är glada att kunna förvärva en mycket välskött fastighet med starka hyresgäster i ett strategiskt intressant område. Fastigheten flankerar väg 73 och erbjuder ett ypperligt skyltläge med god tillgänglighet. Haninge/Albyberg är en av de marknader där vi gärna gör ytterligare förvärv, säger Stendörrens vd Mikael Nicander.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 3 484 kvadratmeter och består av lokaler för lager och kontor. De två största hyresgästerna i fastigheten är Mekonomen och JungHeinrich. Årshyresvärdet uppgår till 5,2 miljoner kronor.

– Återigen gör vi ett kompletteringsförvärv i ett område där vi sedan tidigare är fastighetsägare. Såväl förvaltning som uthyrningsarbetet gagnas av vi kan växa med våra hyresgäster och tillmötesgå deras lokalbehov, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]